شتابدهی و تجاریسازی | حمایت از شرکتهای خلاق حوزه علوم و فناوریهای شناختی شتاب گرفت
راهبرد سال جاری ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، حمایت از شرکتهای خلاق و دانشبنیانهای نوع 3 است که در حوزه علوم اعصاب و شناخت فعالیت میکنند
بر اساس آییننامه سال جاری این ستاد، مراکز نوآوری و شتابدهندههای فعال در حوزه شناختی و اعصاب، با ایجاد پهنهای برای رونق شرکتهای خلاق و استارتاپهای این فناوری، کسب و کارهای خلاق شناختی را رونق میدهد.
بالغ بر 10 شتابدهنده، مرکز رشد و نوآوری در حوزه علوم و فناوریهای شناختی با حمایت ستاد فعال شدهاند که ایدههای نو را برای تبدیل شدن به شرکتهای خلاق فراهم میکنند.
حمایت از تولید و توسعه محصولات ایرانساخت و ارائه و خدمات خلاق در علوم شناختی از سوی ستاد اعلام شد و تا کنون با استقبال بیش از 100 شرکت خلاق و استارتاپ در حوزه بازیهای شناختی، نرمافزارهای رایانهای و تلفن همراه، تجهیزات توانبخشی و اعصاب، روانکاوی و دیگر حوزهها فعالیت میکنند.
تجاریسازی ایدههای شناختی در قالب شرکت خلاق
ستاد توسعه علوم و شناختی، با اولویتبخشیدن به شرکتهای خلاق و استارتاپی، محصولات، فناوریها و ایدههای کاربردی و نیازمحور در حوزه شناختی است و در حالی که در نخستین ارزیابی، 15 ایده نوآورانه ارزیابی و 5 ایده نوآورانه حمایت شد، در سال جاری زمینه برای حمایت بیش از 10 ایده برای تبدیل به شرکت خلاق و تجاریسازی پس از ارزیابیهای اولیه توسط گروه متخصص و کارشناسان ستاد فراهم شد.
شرکتهای خلاق فعال در حوزه توانیابی شناختی، دادهکاوی، علوم و فناوری عصب شناختی، با حمایت مراکز شتابدهنده و مرکز نوآوری شناختی پس ازا ارائه طرحهای توجیهی، بررسی و ارزیابیهای ستاد و مراکز میزبان، برای معرفی به سرمایهگذاران بخش خصوصی و تبدیل نمونههای اولیه به محصول رقابتی مورد حمایت قرار میگیرند.
در حالی که زمینه برای تجاریسازی 5 ایده محصولمحور شناختی فراهم شده است، متقاضیان شرکتهای خلاق شناختی میتوانند ایدههای نوآورانه خود را به ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی اعلام کنند و از حمایتهای شتابدهی، تجاریسازی و ارائه محصول یا خدمت به بازار بهرهمند شوند.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
24#